Kek yaparken hangi malzemeler kullanılır?
Klasik bir kekin veya tariflerini inceleyeceğiniz keklerin çoğunun en temel malzemelerini öğrenerek başlayalım. Bir kekin olmazsa olmaz malzemeleri; yumurta, toz şeker, süt, yağ gibi temel bir sıvı, kabartma tozu ve tabii ki un. Bu malzemeler elinizde varsa, yapamayacağınız kek yoktur sevgili dostlar.
Evde kek malzemeleri nelerdir?
“Klasik Kek (Yumuşak)” tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao.
Içi akışkan çikolatalı kek adı nedir?
Akan Çikolatalı Kek (Moelleux Au Chocolat)11 Mart 2015
Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
Kekin kabarması için ufak bir ipucu: Şeker tamamen kaybolana kadar çırpılmalıdır. Birçok kek tarifinin başlangıç noktası şeker ve tereyağının çırpılmasıdır. Bu noktada, kekin pişerken kabarabilmesi için şeker tamamen kaybolana kadar bu işlemi sürdürmek çok önemlidir.
Kakaolu kek tarifi malzemeleri nelerdir?
“Lezzetli Ölçülü Kakaolu Kek” tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 paket kakao (25 gr), 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2,5 su bardağı un.
Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?
Kabartma tozuna 2 damla limon sıkarsanız uçar bile 🙂 Bunlar farklı ipuçları. Kabartma tozu sütlü kekler için çok iyidir ve ben genelde ikisini tercih ederim. Yoğurtla yaptığımda da aynı şekilde 1 tatlı kaşığı kabartma tozu kullanıyorum.
Kek en güzel hangi ayarda pişer?
Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez. Kek tarifinde belirtilen sıcaklık genellikle 160-180°C arasındadır.
Kekin kabarması için ne yapmalıyız?
Kekin iyi kabarması için ne yapmalısınız? Kekin iyi kabarması için unu ve diğer kuru malzemeleri en son ekleyip eleyin. Un, kabartma tozu ve vanilin gibi kuru malzemeler elenerek hamura eklenmelidir. Eleme kuru malzemeleri havalandırır; bu da sıvı kek malzemeleriyle karışmasını kolaylaştırır.
Iyi bir kekin kıvamı nasıl olmalı?
2. Kekin kıvamı ne olmalıdır? Kek hamurunun kıvamı tahta kaşıkla karıştırıldıktan birkaç saniye sonra kaşıktan damlayacak kadar koyu olmalıdır.
Çikolatalı kek içine ne konur?
MALZEMELER• 🥚 4 adet yumurta.• 🍬 1 su bardağı toz şeker (200 gram)• 🥣 1 kutu (200 ml) krema.• 🥛 4 yemek kaşığı süt.• 4 yemek kaşığı tereyağı (60 gram)• 🥄 4 yemek kaşığı kakao.• 1 su bardağı tam buğday unu (140 gram)• 🥄 1 yemek kaşığı kakao nibi.Diğer makaleler…•7 Temmuz 2021
Browni kek ne demek?
Brownie bir tür çikolatalı kektir. 19. yüzyılda ABD ve Kanada’da ortaya çıkmıştır. Günümüzdeki halini 1907’de almıştır.
Kek için kakao yerine ne kullanılır?
Eğer evinizde kakao yoksa, onun yerine muhallebi ile kakaolu kek yapabilirsiniz.
Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Kek yoğurt mu süt mü?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kekin unu az olursa ne olur?
Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!
Kek hangi maddelerden yapılır?
Çok genel bir tanımla kek; un, şeker, yağ, yumurta, kabartma tozu, su, süt, lezzet verici baharatlar ve bisküvi ile gerektiğinde bazı katkı maddelerinden hazırlanan hamurun pişirilmesiyle yapılan bir unlu mamul olarak tanımlanabilir.
Bir kekin yapım aşamaları nelerdir?
Kek nasıl yapılır? Hazırlanış aşaması: Soğuk malzemeler kekin kabarmasını engeller. Karıştırmadan önce malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. … Önce sıvılar, sonra katılar! Malzemeleri kek karışımına tek tek ekleyin. … Pişirirken dikkat edin! Beklemeden karışımınızı tavaya dökün, fırına koyun ve pişirmeye başlayın.
Kek en güzel hangi ayarda pişer?
Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez. Kek tarifinde belirtilen sıcaklık genellikle 160-180°C arasındadır.
Kek yapmak için hangi un kullanılır?
Beyaz un, düşük glüten içeriğine sahip olup kek, bisküvi, kurabiye ve diğer hafif fırınlanmış ürünlerde kullanılır.