İçeriğe geç

Ahuzar Ne Demek Sözlük Anlamı

Ahuzar ne demektir?

TDK’ya göre herkesin duyabileceği Ahuzar kelimesi ağlama, feryat etme anlamına geliyor.

Ahu zar ne demek TDK?

1 DakikaEdebiyat | TDK’ya göre Ahuzar kelimesi sızlanan, ağlayan anlamına geliyor. 🥀 👉@1dakikaedebiyat 👈 🥀 #Edebiyat #sonsuz #keşfet #keşfet…

Ahu zar nasıl yazılır?

AHÜZAR KELİMESİNİN ANLAMI İç çekmek ve inlemek anlamına gelir. Bu kelime genellikle ahuzar olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı ahuzar şeklinde olmalıdır.

Hususun sözlük anlamı nedir?

“Husus” kelimesinin sözlük anlamı nesnedir. Bu kelimeden türetilen “particular” ve “consequent” kelimeleri belirli ve özel anlamına gelir.

Hazza ne anlama gelir?

Hazzın Doğası Haz, kötü hissetme durumları olan acı veya ızdırabın zıttıdır. Hedonizm tartışmaları genellikle hazza daha fazla odaklanır, ancak hazzın olumsuz tarafı olan acı da bu tartışmalara eşit şekilde dahil edilir.

Ahu gibisin ne demek?

çok güzel, çekici.

Ahu hangi köken?

ahu – Nişanyan Sözlüğü. Farsça āhū آهو “ceylan” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça āhūk kelimesinden türemiştir.

Zar ne demek Farsça?

(ﺯﺍﺭ) Ek. (Fars. -zār) Sonuna geldiği sözcüklere yer veya mevki anlamı eklenerek Farsça tarzda birleşik isimler oluşturur: Ateş-zar: Ateşle kaplı yer, çok yanan yer. Bîşe-zar: Orman yeri. Benefşe-zar: Menekşe tarlası.

Ahu isminin anlamı ne demek?

Bu ismin ilk anlamı “ceylan, geyik”tir. İkinci anlamı “güzel, ince, zarif kadın”dır. Ahu isminin üçüncü anlamı “parlak, güzel görünümlü”dür. Bu ismin dördüncü ve son anlamı “güzelin gözü”dür.

Ahuzar ne demek Osmanlıca?

Bu, Farsça āh u zār آه و زار “Ah yazıklar olsun, ağlamayın” ifadesinden bir alıntıdır.

Zar eylemek ne demek?

[1] ağlamak ve inlemek.

Ha şa nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre Hasha kelimesi, dine uygun görülmeyen bir ihtimalden bahsederken kullanılan bir kelime olarak açıklanmaktadır. Hasha kelimesi doğru şekilde nasıl yazılır? Hasha kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Hasha kelimesi, okunduğu şekilde yazılan bir kelime olarak kabul edilir.

Hüküm ne anlama gelir?

Yargı, kelime anlamı olarak “yargılama” anlamına gelir ve psikolojik olarak insan zekâsının bir etkinliğidir; esas itibariyle olumlu veya olumsuz bir yargıyı ifade eden bir kelimedir.

Mahsus yapmak ne demek?

ѻ Bilerek yapmak: Bilerek yapmak: “Bunu özellikle benim için yapıyormuş gibi geliyor.” Bilerek yapmak: 1. Bilerek, isteyerek, bilerek: Kalabalıkta birisi sanki bilerek yapıyormuş gibi yanından geçti (Ahmet H. Tanpınar).

Elzemi ne demek?

Dilimize Arapçadan giren “essential” kelimesi “necessity” kelimesinden türemiştir. Necessity, gerekli ve koşul anlamına gelirken essential, en gerekli, en gerekli anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda vazgeçilmez ve hayati olan şeyler için de kullanılır.

Ahunun anlamı nedir?

Kızlar için Ahu ismi Farsça kökenlidir. Kelimenin sözlük anlamı ceylandır. Divan edebiyatında ceylan güzelliği, zarafeti ve masumiyeti sembolize eder.

Ne demek bergüzar?

İsim. [2] Ebeveyni olmayan çocukların büyükanne ve büyükbabalarına, değerli ve korunması gereken değerlerin ve sevginin bir ifadesi olarak, bir başka deyişle büyük bir hatıra olarak bir hediye olarak hizmet eder.

Ahbar ne demek TDK?

Kökeni 1. Osmanlı Türkçesi, اخبار‎ (ahbâr) kelimesinden ödünç alınmıştır.

Yâda ne demek?

Tarama sözlüğünde: “Yada taşı, doğru kullanıldığında yağmur getirdiğine inanılan bir taş, bir yağmur taşı” [16] denilirken, İngilizce sözlükte: “Yede, Cebrail tarafından Nuh’a verildiği bilinen bir taştır” denilmektedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Günde Kaç Saat Meditasyon Yapılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort